kedd, június 09, 2009

Puccs vagy forradalom, vagy valami egyéb?

Olvasom ezt az összefoglalót és a benne tárgyalt kérdés kapcsán az alábbi részlet* jut eszembe:

Néhány tanács azoknak, akik ezekben a napokban a tengeren vannak
"-Kerüljék a hirtelen és hosszas napozást. Óvatosan kell kezdeni, 10-15 perces rövid időszakokban, hol az egyik, hol a másik oldalra fekve. Ily módon kellemesen és egyformán le lehet barnulni.
- Ne ússzanak túlságosan messzire a tengerbe! Veszély esetén ne kiabáljanak! Teljesen felesleges. Az esély, hogy a közelben olyan személy legyen, aki hajlandó meghallgatni önöket, minimális.
- Használják ki az ultraibolya sugarak jótékony hatását. Mint ismeretes, ezek hatása aktívabb 5.30 és 7.30 óra között. Különösen ajánlatos ez a gyengébb személyeknek.
- Aki szentimentális természetű, és aki kedveli a naplementét, a tengerparti könyvesboltok e témakörben bő választékot kínálnak képes levelezőlapok formájában.
- Még valami ha ezek a >>tanácsok<< gondolkodóba ejtették önöket és immár tétováznak, s arra gondolnak, a hegyek kedvéért lemondanak a tengerről, nos ez azt jelenti, hogy nem szeretik a tengert."

Ez a cikk jelent meg a Scinteia Tineretului 1989. december 18-i számában, az ötödik oldalon.

*Az ellenállók hangja In: Oltványi Ottó - Oltványi Tamás: A vég, Szféra Kulturális Szolgáltató Kisszövetkezet, Budapest, 1990. 41. oldal

Nincsenek megjegyzések: